BERAPA BERAT MR?

1 Nov 2009 : 83
kg
8 Nov 2009 : 83.5kg
16 Nov 2009 : 84kg
23 Nov 2009 : 83kg
7 Dis 2010 : 98kg
13 June 2011 : 99
kg
20 June 2011 : 97kg
27 June 2011 : 96.2kg
4 July 2011 : 94.3kg
11 July 2011 : 94.4kg
18 July 2011 : 94.5kg
25 July 2011 : 94kg
1 Aug 2011 : 93.8kg
8 Aug 2011 : 93.3kg
15 Aug 2011 : 91.7kg
11 Jun 2012 : 100.6kg
17 Jun 2012 : 97.3kg
24 Jun 2012 : 95.9kg
1 July 2012 : 97.2
8 July 2012 : 95.7
15 July 2012 : 95.5
25 July 2012 : 95.5
8 Aug 2012 : 91.9














Sunday, June 17, 2012

After 7 days Atkins


.

Takdela buat strict sgt. Ada jugak cilok2 sambal, cubit kuih bagai... masak utk kelorga dan kanak-kanak... haruslah merasa serba sedikit. Isnin dan khamis adalah puasa. Dah alang2 sukat makan, elok jugak aku praktikkan puasa 2 kali seminggu. Puasa sunat Isnin dan Khamis ni sunnah Rasulullah. Ini jugaklah rahsia diet baginda. Mana yang baik, mana yang mampu... aku ikut. Apa-apa pon, wasotiah tu penting. Tiba-tiba jadi ustazah Atkins pulak.

Total turun 3.3kg. Kalau ikut carta Atkins, untuk orang yang berat cecah ratusan biasanya after 7 days induction depa akan turun dalam 5 kilo. Aku tak mampu lagi nak capai penurunan banyak tu. Sebab aku payah sikit nak togak air banyak-banyak. Kadang sampai tak tertelan. Kemam dalam mulut! Haha. Pulaktu akuni kuat tido siang. Sehari (tambah-tambah kalau time posa) aku buleh bantai sampai 6 jam hokay! :))

Aku okay je dgn penurunan setakat ini. Kira banyak la tu kalau nak bannding dengan diet-diet sebelumni. Nampakla nombor tu berkurang kan?

Actually seminggu sebelum aku start Atkins, berat aku adalah 101.4 kg. Tapi seminggu sebelum start inductions aku buat pre-Atkins selama seminggu. Kurangkan makan carbs, preparing my body for a rigid food regime in real Atkins. Seminggu tu yang turun 1 kilo tu.





















11 Jun 2012 : 100.6kg
17 Jun 2012 : 97.3kg
Total lost : 3.3kg


Another week to go (inductions). Slow and steady... minggu depan akan cuba strict sikit. Nak try kurangkan cubitan dan colekan lauk-pauk manusia normal dalam rumahni :)



11 comments:

Bimbo said...

perghh hebat..aku bru nk tny ko rehan,knpa x update mcm zel..ske tgk org trun berat hari2..hehe..ni msih induction week ek..time ni yg strict nye kan..
aper2 pun good luck..may u get what u want n bertabah la ..

-iLLa- said...

wah mr..cepat jugak eh turun..caiyok2...

makcik rehan KJB said...

Bim, aku tak leh update hari2. penurunan aku tak byk mcm zel. kang tak pasal2 aku stress. aku nak maintain update secara mingguan cam dolu2. hehee. aku jeles ko, ko menten je, tak lari alignment mcm aku huhu

makcik rehan KJB said...

tq ila... jenuh gakni huhu

fatin itu saya said...

akak, menarik la atkins diet ni. akak amek guide dari mana? nak buat juga la...belum kawen berat dah dekat seratuih.huwaaaa

makcik rehan KJB said...

Tin, google je... akak pon main gugel je. baca kat porem2 apa menu depa. kita adjustla ikut kemampuan kita. hehehe

Kak Rose said...

Cayalah MR... suka tengok projection tu... x la drastik sangat. muga tercapai apa yg diharapkan....

kak rose penah try jugak... lost 6kg in 42 days! MR pun boleh!

Alwanez said...

Wahhh..sungguh menjadi idolakuuu..nak diet jugak..baru start semalam tapi camne, asikla meleleh ayaq liuq nampak nasik ni kakkk. Isk isk

Jiejah @ Iza said...

jelesssss ..nak buat jugak la.
skrg tgh kedemaman , elok demam daku pun nak start atkins ..
dpt buang 6kelo daging mentah dlm 2minggu , fuhhhhh berkebayalah aku raya nanti muahahahah

imaninarafizal said...

Dah lama nk try diet atkins ni ...tp tak jd2 bila tgk akak ni berkobar lah pulak ....kira byk tu turun 3 kg dh seminggu ....

noradzlina.kamdani said...

hebat ko rehan..teruskan.