BERAPA BERAT MR?

1 Nov 2009 : 83
kg
8 Nov 2009 : 83.5kg
16 Nov 2009 : 84kg
23 Nov 2009 : 83kg
7 Dis 2010 : 98kg
13 June 2011 : 99
kg
20 June 2011 : 97kg
27 June 2011 : 96.2kg
4 July 2011 : 94.3kg
11 July 2011 : 94.4kg
18 July 2011 : 94.5kg
25 July 2011 : 94kg
1 Aug 2011 : 93.8kg
8 Aug 2011 : 93.3kg
15 Aug 2011 : 91.7kg
11 Jun 2012 : 100.6kg
17 Jun 2012 : 97.3kg
24 Jun 2012 : 95.9kg
1 July 2012 : 97.2
8 July 2012 : 95.7
15 July 2012 : 95.5
25 July 2012 : 95.5
8 Aug 2012 : 91.9














Monday, August 13, 2012

8 haribulan 8



Timbang sebelum berbukak posa.
Lepas bukak posa sumbat scale jauh-jauh bawah katil.
Tak berani panjat timbang dahh.... hahaha!

























Selepas 20 hari puasa. Ganjak la sikit. Jaaadilah!

Last week : 95.5kg
This week : 91.9kg
Lost : 3.6kg
Total weight lost so far : 8.5kg



.





 

Wednesday, July 25, 2012

Masih di takuk lama


Biar dia dok diam-diam situ... janji tak naik :))




Wednesday, July 11, 2012

8th July 2012



Bermula dengan besday laki, pastu besday aku... pastu balik kampung, maka diet pon kelaut. Owh itu semua perkara biasa. Minggu lepas tak update berat sebab modem kat umah dah barai kan. so ahad minggu lepas adalah 97.2kg. Dan ahad mingguni adalah 95.7 kilo. suka-suka hati depa ja nak turun naik.





















Target nak 80kg menjelang 1 Ogos adalah sgt mustahil nampaknya... muahahaha.
Lantaklah, yang penting aku dayet!

Last week : 97.2kg
This week : 95.7kg
Lost : 1.5kg
Total weight lost so far : 4.9kg








Monday, June 25, 2012

After 14 days




.

Weekend agak kelaut lepas. Last weekend duduk melepek kat rumah diam-diam.
Kanak-kanak dan somi balik umah mertua, aku buat keras hati tak ikut.
Semalam harusla kena pi jugak tunjuk muka. Mee kari terus!

Tak payah menyesal, semua dah jadi baja.
Harini kita teruskan misi 80 kg macam biasa.
Macam tak ada apa-apa berlaku. Hehehe.

Dan ini berat pagi Ahad selepas 14 hari Atkins bengkang bengkok.























Last week : 97.3kg
This week : 95.9kg
Lost : 1.4kg
Total weight lost so far : 4.7kg




Sunday, June 17, 2012

After 7 days Atkins


.

Takdela buat strict sgt. Ada jugak cilok2 sambal, cubit kuih bagai... masak utk kelorga dan kanak-kanak... haruslah merasa serba sedikit. Isnin dan khamis adalah puasa. Dah alang2 sukat makan, elok jugak aku praktikkan puasa 2 kali seminggu. Puasa sunat Isnin dan Khamis ni sunnah Rasulullah. Ini jugaklah rahsia diet baginda. Mana yang baik, mana yang mampu... aku ikut. Apa-apa pon, wasotiah tu penting. Tiba-tiba jadi ustazah Atkins pulak.

Total turun 3.3kg. Kalau ikut carta Atkins, untuk orang yang berat cecah ratusan biasanya after 7 days induction depa akan turun dalam 5 kilo. Aku tak mampu lagi nak capai penurunan banyak tu. Sebab aku payah sikit nak togak air banyak-banyak. Kadang sampai tak tertelan. Kemam dalam mulut! Haha. Pulaktu akuni kuat tido siang. Sehari (tambah-tambah kalau time posa) aku buleh bantai sampai 6 jam hokay! :))

Aku okay je dgn penurunan setakat ini. Kira banyak la tu kalau nak bannding dengan diet-diet sebelumni. Nampakla nombor tu berkurang kan?

Actually seminggu sebelum aku start Atkins, berat aku adalah 101.4 kg. Tapi seminggu sebelum start inductions aku buat pre-Atkins selama seminggu. Kurangkan makan carbs, preparing my body for a rigid food regime in real Atkins. Seminggu tu yang turun 1 kilo tu.





















11 Jun 2012 : 100.6kg
17 Jun 2012 : 97.3kg
Total lost : 3.3kg


Another week to go (inductions). Slow and steady... minggu depan akan cuba strict sikit. Nak try kurangkan cubitan dan colekan lauk-pauk manusia normal dalam rumahni :)



Tuesday, June 12, 2012

Monday, August 15, 2011

Lepas 2 minggu posa...


.

Gara-gara food poisoning, satu family keciritan dan kemuntahan.
Alhamdulillah dah beransur baik.
Turun 1.6kg dari minggu lepas. Harap-harap, yang dah turun ni tak naik balik ler :))





















Mampukah mencecah angka 8 pada 1 Syawal nanti?
Agak mustahil tanpa sebarang exercise dan proper diet.
Takkan nak harap food poisoning fasa 2 plak kan! Hahahaha...



.

Wednesday, August 10, 2011

Isnin - 8 Aug 2011

.



















Lepas seminggu posa... turun 500g.
Alahai selow nyerrr.... :((


.